COMUNICAT DE INTERES PUBLIC SEVESO

 

SC RDF SA, cu sediul in loc. Sofronea, Zona Industriala, nr. 3A, jud. Arad, declaram faptul ca amplasamentul societatii noastre intra sub incidenta legii 59/2016, privind controlul asupra pericolelor de accident major, in care sunt implicate substante periculoase.

Notificarea prevazuta la art. 7 alin. (1) si raportul de securitate prevazut la art. 10 alin. (1) au fost inaintate autoritatilor competente si anume, ISU Arad si Agentia Nationala de Mediu Arad. Acestea au fost predate pe suport de hartie, in trei exemplare, cat si in format electronic.

In cadrul amplasamentului SC RDF SA sunt desfasurate urmatoarele activitati:

  • depozitare si comercializare cereale
  • depozitare si comercializare inputuri pentru agricultura
  • activitati agricole
  • depozitare si comercializare de faina si tarata

Inputurile pentru agricultura sunt:

  • Ingrasaminte chimice
  • Pesticide (insecticide, fungicide, erbicide)

Substanta periculoasa de pe amplasamentul SC RDF SA, cu impact in caz de accident major, este azotatul de amoniu. Azotatul de amoniu daca intra in contact cu combustibili (motorina, benzina) si foc, poate provoca un accident major, cu impact asupra mediului si a personalului implicat.

In caz de incendiu se utilizeaza apa din abundenta (inundare cu apa) si extinctoare cu praf sau dioxid de carbon pentru racire.

Pentru a spori preventia in randul publicului, SC RDF SA a semnalizat la sediul societatii prin diverse mijloace de informare in caz de accident – un panou informativ instalat la intrarea in sediul administrativ, cat si avertismente pe silozuri si pe fiecare ambalaj de produs.

Conform legii 59/2016, in conformitate cu art.20 alin. (5), ultima vizita efectuata pe amplasament de catre autoritatile competente cu atributie de inspectie (ISU Arad, Agentia de Mediu, Garda de Mediu) a avut loc in 01.04.2021.

Informatii detaliate despre inspectie si planul de inspectie pot fi solicitate la ISU Arad.

Mai multe informatii relevante se pot obtine la sediul SC RDF SA sau la telefon 0257-288118 si pe adresa de email: office@rdf-office.ro.