Full Fat Soia (FFS)
Carbohidrații și proteinele sunt cele două componente principale în creșterea animalelor pentru producția de carne. Soia este o componentă proteică pentru hrana animalelor
la nivel mondial, dar animalele nu pot consuma soia fără tratament termic.
Inhibitorul de tripsină este unul dintre principalii inhibitori antinutritionali continuti in proteină, care trebuie dezactivat într-un regim de temperatură controlat pentru a asigura descompunerea normală a proteinelor în amino acizi și digestia lor de către animale, altfel animalele vor consuma proteine cu un gard de toxicitate ridicat, care poate duce la vărsături, diaree și chiar moartea lor. Noile rase de animale au un potenţial uriaș când vine vorba de productivitate dar pentru a utiliza acest potențial la maxim este important să se ţină cont de raţionalizarea hranei animalelor in functie de compuși nutriționali – minerale și niveluri energetice. În astfel de furaje sunt folosite produsele din soia boabe cum ar fi srotul de soia si fulfatul de soia: șroturi de soia și full fat de soia (FFS).
La ora actuală, pentru furaj, șchrot-ul de soia reprezintă 90% din consumul la nivel mondial, având între 45 și 48% proteină și 1 până la 2% ulei. 
Dezavantaje:
 • reziduu de hexan cca 0,2% face imposibilă utilizarea în creșterea animalelor ecologice(ecologice)
 • conținut scăzut de proteine digearbile
 • prin eliminarea uleiului, toate vitaminele și nutrienții solubili în ulei sunt eliminate
 • complexitatea uleiului în hrana animalelor
 • peleți sfărâmicioși datorită granulării furajelor
Avantaje:
 • bogat în proteine
 • Ușor de transportat
 • Calitate la depozitare
RDF oferă un produs inovator în hrănirea animalelor:
FULL FAT SOIA(FFS)
Scopul principal al tehnicii procesului este acela de a ridica calitatea hranei animalelor oferind un echilibru bun de proteine și fibre.
De ce FFS?
Haideți să ne uităm la etapele procesului de producție:
Etapa 1 
Boabele de soia sunt zdrobite într-o moară. Apoi produsul măcinat și mixat trece în extruder, unde, datorită proprietăților lui higroscopice, soia absoarbe aburul infuzat, la o proporție de 300 de kilograme de abur pentru o tonă de produs. Aburul este ridicat la temperatura de 110 la 120 de grade celsius și astfel dezactivează toate ciupercile patogene și microorganismele, și dematurizeaza enzima UREAZA care este prezentă în produs.
Etapa 2 
În extruder, printr-un procedeu de presare, rezultă o pastă care, printr-un prim process de răcire, la ieșirea din extruder pe șnec se transformă în granule. Când această pastă se întărește, se transformă într-un solid cu o concentrație mare de aminoacizi și grăsimi nesaturate, de acizi linoleic și alinoleic.
Etapa 3 
Aceste granule intra in al doilea process de racire prin trecerea produsului prin răcitoarele pe baza de apa, iar apoi produsul racit se ambalează.
Care sunt avantajele FFS în comparație cu șrotul de soia?
Datele despre FFS
35-41% proteine
15-20% ulei
Dezavantaje
 • în unele rețete de hrană surplusul de ulei este prezent
Avantaje
 • Dezactivarea completă a substanțelor antinutriționale
 • Posibilitatatea ca să fie utilizată în tehnologii de hrănire organică şi întreținerea animalelor și păsărilor de curte
 • Tehnologia de eliminare a hexinului permite crearea unui mediu curat ecologic
 • digestibilitatea proteinelor este îmbunătățită cu până la 93%
 • echilibrul de proteine și uleiuri
 • Contine cantități mari de energie, 521kcal pe kilogram
 • Digestibilitate de peste 90%
Full Fat soia elimină necesitatea uleiului suplimentar în amestecul de hrană al animalelor iar acest lucru reduce enorm cheltuielile, timpul și logistica amestecării uleiului cu hrana uscată, (materialele pentru transport, construirea depozitelor pentru ulei, întreținerea lor.
RDF recomanda fulfatul de soia produs de compania noastra
Folosirea FFS
atunci când utilizăm FFS în furajul pentru animale, nu este nevoie să schimbăm tehnologia de hrănire. Mai mult, în acest mod  reducem costurile pentru mărunțire, produsul fiind deja zdrobit și gata să fie amestecat cu alte ingrediente.
La amestecarea FFS cu cereale uleiul este distribuit uniform.
Dar să nu uităm!
FFS conține aceeași cantitate de ulei ca soia naturală, 15 – 20%, deci această caracteristică ar trebui luată în considerare în calculul rețetelor de hrană pentru animale. Un alt avantaj al folosirii FFS este că economisim bani prin eliminarea de achiziții inutile, a transportului și adăugarea de ulei suplimentar în hrana animalelor.
Un alt avantaj pe lângă cel financiar este că FFS este gustos și folositor, este ușor digerabil, balansează nutriția animalelor, reduce costul hranei și nu în ultimul rând, crește consumul hranei datorită mirosului și al gustului bun. Problema dozajului și al amestectului este rezolvată cu ajutorul FFS iar la producerea ei nu sunt folosiți compuși chimici. Aceste caracteristici benefice asigură maximizarea potențialului și al bunăstării animalului.
Nu cumpăra ulei și șrot de soia, ci cumpără fulfat de soia marca (sau „de la”) RDF”.
Nu cumpăra tone de ulei și șrot de soia. Cumpără doar kilogarme de FFS